Martti J. Kari

Olen Martti J. Kari, työelämäprofessori, filosofian tohtori ja eversti (evp.). Työkokemukseni ja koulutukseni myötä tunnen turvallisuus- ja tiedustelutoiminnan erinomaisesti. Olen urani aikana puolustusvoimissa palvellut puolustusasiamiehenä Ukrainassa ja Puolassa sekä ollut pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö. Puolustusvoimien jälkeen olen toiminut mm. strategisena neuvonantajana Ukrainan tiedustelupalvelun reformissa.

Väittelin Jyväskylän yliopistosta (kyberturvallisuuden maisteriohjelma) vuonna 2019 ja väitöskirjani on ensimmäinen ohjelmasta valmistunut. Väitöskirjassa käydään läpi venäläisten kokemaa kyberuhkaa sekä keinoja, joilla Venäjä tätä kokemaansa uhkaa pyrkii torjumaan.

Vuonna 2018 pitämäni luento "Venäläinen strateginen kulttuuri – Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii?" nousi vuonna 2022 Ukrainan sodan myötä viraaliksi. Olen toiminut myös asiantuntijana Venäjän toimia koskevissa uutisissa ja antanut aiheesta useita haastatteluita.

Nykyään toimin Jyväskylän yliopistossa tiedustelun opettajana, vanhempana avustajana Comprendumilla, yhteistyökumppanina KMPG:llä, senior advisor McKinsey & Company Inc:illä sekä yrittäjänä Saxorum Oy:ssä.

Ota yhteyttä

Martti J. Kari
Saxorum Oy
040 507 6918
martti.j.kari@saxorum.net

LinkedInTwitter